ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +30 (210) 8143258

Κερασίδης Φώτης

Διδάσκει:

Info:fotiskerasidis@yahoo.gr

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησα σπουδές πιάνου στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου. Μετέπειτα συνέχισα τις σπουδές μου στο Ελληνικό Ωδείο με την Βέρθα Ευθυμιάδη και θεωρητικά με τον Νίκο Καρυώτη του οποίου την διάσημη χορωδία συνόδευα πιανιστικά σε συναυλίες της στην Αθήνα. Το 1996 ένα βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν γίνεται η αιτία γνωριμίας μου με την Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα με την οποία αναπτύσσω μια εξαίρετη πιανιστική σχέση. Η μοναδική αυτή πιανίστρια και παιδαγωγός με οδηγεί στην πόρτα του ωδείου Αθηνών και στην τάξη της αείμνηστης Αλίκης Βατικιώτη, χάριν της οποίας οι γνώσεις μου για την πιανιστική τέχνη διευρύνονται. Το 2005 με καθηγητή τον διευθυντή του ωδείου Αθηνών, της κρατικής ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο σολίστ Άρη Γαρουφαλή, παίρνω το πτυχίο πιάνου με άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο. Δίνω κονσέρτα και παρακολουθώ σεμινάρια υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζοντας το πιανιστικό μου ταξίδι. Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδηγεί στη διδασκαλία από το 2007 μέχρι σήμερα. Με προοδευτικό τρόπο και αντισυμβατικές μεθόδους προσπαθώ να τους μεταδώσω τη φλόγα για τη τέχνη και το πολιτισμό. Τα τελευταία χρόνια, σημαντικός αριθμός μαθητών μου έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, κερδίζοντας σπουδαίες διακρίσεις, ενώ παράλληλα κάποιοι εξ αυτών έχουν επιλεγεί να δώσουν συναυλίες και παραστάσεις σε σημαντικές αίθουσες (όπως μεταξύ άλλων και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Από τις αρχές του 2016 γίνομαι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και στην κριτική επιτροπή πιάνου του διαγωνισμού της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων Χ.Ο.Ν (του πλέον αναγνωρίσιμου στην Ελλάδα) κατέχοντας ταυτόχρονα τη θέση του κοσμήτορα και του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων του διαγωνισμού. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύομαι με μεγάλη επιτυχία στην προετοιμασία νέων μαθητών για τα μουσικά γυμνάσια της χώρας αναλαμβάνοντας το τμήμα προετοιμασίας του Πυθαγορείου ωδείου. Εκτός του πιάνου γνωρίζω σε επαγγελματικό επίπεδο κιθάρα και μπουζούκι έχοντας κάνει πολλές live εμφανίσεις με γνωστούς τραγουδοποιούς. Από το 2008 συνεργάζομαι στενά με το Λάκη Λαζόπουλο γράφοντας σενάρια για την τηλεόραση και το θέατρο, εξασκώντας έτσι την άλλη μεγάλη μου αγάπη – τη συγγραφή. Από το 2014 παρακολουθώ εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την παγκόσμιου φήμης σολίστ και έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή. Έχω οικογένεια με δύο παιδιά γεγονός που αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη κατάκτηση στη ζωή μου.

Κόκκινος Χρήστος

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Σπούδασε κλασική & μοντέρνα κιθάρα με τον Δημήτρη Παπουτσόγλου. Παρακολούθησε σεμινάρια για μοντέρνα και ηλεκτρική κιθάρα, μαθήματα ηλεκτρονικής μουσικής στο South-eastern College & στο Ι.Ε.Μ.Α. ( Ινστιτούτο Ερευνών Μουσικής & Ακουστικής). Εργάστηκε στο Κ.Σ.Υ.Μ.Ε. (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής ΄Ερευνας) με αντικείμενο εφαρμογές της πληροφορικής σε θέματα μουσικής & ήχου. Εμφανίστηκε πολλές φορές στην τηλεόραση & στο ραδιόφωνο παρουσιάζοντας δικές του & άλλες γνωστές συνθέσεις, σε συναυλίες σε Αθήνα & υπόλοιπη Ελλάδα. Το 1991 συμμετείχε μαζί με τον Δ.Παπουτσόγλου στο 9ο Φεστιβάλ Τέχνης στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, όπου απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης.

Κούστα Έντα

Διδάσκει:

Info:edakushta@gmail.com

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Διπλωματούχος Απολλώνιου Ωδείου Αθηνών.
 • Απόφοιτος Ανωτάτης Παιδαγωγικής Σχολής.

Τίτλοι σπουδών

 • Δίπλωμα Βιολιού
 • Διακρίσεις

  • Δίπλωμα βιολιού με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ
  • Υποτροφία Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής.

  Εμπειρία (διδακτική & επαγγελματική)

  • Τριάντα χρόνια παράδοση μαθημάτων Βιολιού.
  • Πολυετή συμμετοχή στην ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς.

  Λαμπουρίδη Αριστέα

  Βιογραφικό

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σπούδασε αρχιτεκτονική και διακόσμηση στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολήθηκε με το κλασσικό πιάνο και τα θεωρητικά μουσικής. Παρακολούθησε σεμινάρια εικαστικών και ζωγραφικής. Ταυτόχρονα σπούδασε φωτογραφία και τώρα διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολεία και είναι μέλος στην ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου DPA architects& partners.

  Λεϊμονή Αγάθη

  Διδάσκει:

  • Πιανο
  • Εποπτεία σχολής πιάνου

  Info:agatheleimoni@hotmail.com

  Βιογραφικό

  H Αγάθη Λεϊμονή γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε Δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα (τάξη:Γεράσιμου Κακαλή) και στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Bologna στην Ιταλία.( τάξη:Luigi Mostacci ) και Πτυχίο Φούγκας, (τάξη:Αντρέα Καρμπόνε) με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκός Σύνδεσμος).Μετεκπαιδεύτηκε κοντά στους Julia και Constantine Ganev και στην Ecole Normale στο Παρίσι, στην τάξη Perfectionnement της Germaine Mounier και της Young- Shin An. Έκανε μαθήματα και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια καθηγητών διεθνούς φήμης και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Πιάνου. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό), έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες (Νάπολης, Μπολόνιας, Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Σλίβεν, Ρούσε, Αράντ, Σιμπιού και Μοντεβιδέο). Είναι μέλος πολλών κριτικών επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου, ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler- Ρόδος 2004′, του “Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου- Ρόδος 2004′, της “Διεθνούς Ακαδημίας Seiler- Ρόδος 2005′, του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler-Ρέθυμνο 2006′, της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου Πόρου & του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου. Παράλληλα με τη σολιστική διαγράφει και παιδαγωγική σταδιοδρομία, διδάσκοντας από ηλικίας 16 ετών και ταξιδεύοντας με τους μαθητές της στο εξωτερικό, δίνοντας τους πλήθος μουσικών ευκαιριών και εμπειριών. Πάρα πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει τις ανώτατες διακρίσεις σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν επιτύχει σε μεγάλες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και ήδη διαγράφουν διεθνή σταδιοδρομία. Είναι Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ωδείο καθώς και στο Ωδείο ‘Ρωμανός ο Μελωδός’. Από το 2007 είναι Καθηγήτρια της Schola Cantorum των Παρισίων, όπου πολλοί μαθητές της τα τελευταία χρόνια απέσπασαν τα ανώτατα Διπλώματα με τις υψηλότερες διακρίσεις. Από το 2010 είναι τακτική Καθηγήτρια της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας »Primavera Pianistica» του Βελγίου. Από το 2013 έλαβε τον τιμητικό τίτλο Visiting Professor στην Μουσική Ακαδημία Gnessin της Μόσχας και ξεκίνησε συνεργασία με την Ρώσικη Ακαδημία και το Ελληνικό Ωδείο. Ως αναγνώριση της προσφοράς της στον παιδαγωγικό τομέα, της απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο της Unesco καθώς και το χρυσό μετάλλιο της Ένωσης Βουλγάρων Μουσικών για την επιτυχία των συμμετεχόντων μαθητών της στο Διεθνή Διαγωνισμό «Music and Earth», Σόφια 2006. Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν). Έχει διδάξει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή Σεμινάρια πιάνου και Διεθνείς Ακαδημίες Πιάνου σε χώρες της Ευρώπης και της Νοτίου Αμερικής.

  Μακρίδου Νίκη

  Βιογραφικό

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησε αρμόνιο στο Πειραϊκό Ωδείο. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο Πυθαγόρειο Ωδείο και το 1998 πήρε το Πτυχίο Αρμονίου με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση, με καθηγήτρια την κα Παπαδοπούλου Βίκυ. Την ίδια χρονιά απέκτησε και το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Παράλληλα με το Αρμόνιο και τα Θεωρητικά συνέχισε της σπουδές της στο Πιάνο και τα Ανώτερα Θεωρητικά. Πήρε Πτυχίο στο Πιάνο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την κα Γεωργίτση Πώλα και επίσης Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα. Συνέχισε και πήρε Δίπλωμα στο πιάνο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο με καθηγήτρια την κα Γεωργίτση Πώλα. Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές φοίτησε στην ιδιωτική σχολή ‘’Καλιδοσκόπειο’’ της κας Λίλης Αρζιμάνογλου και τη σχολή Μωραΐτη και ασχολήθηκε με τα μουσικοκινητικά συστήματα Dalcroze και Orff. Από το 2002 διδάσκει το μάθημα της μουσικοκινητικής σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Επίσης έχει παρακολουθήσει ένα κύκλο σεμιναρίων εξειδικευμένα για την Ειδική αγωγή και τη μουσικοθεραπεία. Έχει εργαστεί ως βοηθός του μουσικοθεραπευτή Μιχάλη Τόμπλερ στο κέντρο θεραπείας λόγου και διαταραχών ανάπτυξης ‘’Ηλιαχτίδα’’ διδάσκοντας το μάθημα της μουσικοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει και έχει παίξει σε σεμινάρια με το Γιώργο Χατζηνίκο, τη Μαίρη Ανδρονίκου. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγόρειου Ωδείου, Αγάθη Λεϊμονή.

  X