ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +30 (210) 8143258

Γρηγοριάδου Κατερίνα

Διδάσκει:

Info:kgrigoriadou@hotmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία άρχισε τις σπουδές του πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με την Ειράγδα Τουρναβίτου. Πτυχίο πιάνου το 1996 με Άριστα παμψηφεί. Απόφοιτος Προτύπου Σχολής Αναβρύτων. Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας το 1998 με Αριστα παμψηφεί και καθηγητή τον κ. Δημ. Τουρναβίτη. Δίπλωμα πιάνου το 1999 από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με Άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο, με διδασκαλία και επίβλεψη της καθηγήτριας Ευγ. Τσόπελα και τη συμπαράσταση του καθηγητού Γ. Πατεράκη. Υπότροφος Ωνάσειου Ιδρύματος και Μεταδιπλωματικές σπουδές στο College of Franz Liszt Music Academy της Βουδαπέστης με καθηγητές τους Ervin Nagy και Ferenc Rados. Ακολούθησαν περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές solo αλλά και μουσικής δωματίου στην Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης, όπου αποφοίτησε, υπό τον καθηγητή John Twhaites καθώς και τον καθηγητή Fali Pavri. Έχει εργασθεί και πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι μέλος του πιανιστικού duo με την N. Osenchakova καθώς και του group του Χ. Καρούσου. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή. Το 2015 συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου στη BARCELONA P.G της Ιταλίας στη κατηγορία Μουσικής Δωματίου “ΣΟΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ” μαζί με την Παπαπαναγιώτου Ολυμπία, με αποτέλεσμα να πάρει το Α! Βραβείο με βαθμό 98/100

Δογάνης Σωτήρης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Ο Σωτήρης Δογάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Οι μουσικές του καταβολές πηγάζουν από την Παράδοση της Κρητικής Μουσικής Τέχνης.

Σε ηλικία 7 ετών εντάσσεται στην «αγκαλιά» ενός από τους ιστορικότερους σε Παγκρήτια κλίμακα Μουσικοχορευτικούς Συλλόγους με την επωνυμία «Αρκάδι», όπου συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητές του για πολλά χρόνια – μέλος του εξακολουθεί να είναι και σήμερα – γαλουχείται μουσικά με βάση την ερμηνεία του Ριζίτικου τραγουδιού έχοντας ως πρότυπα καταξιωμένους ερμηνευτές της αιώνιας Μελικής Λαϊκής Κρητικής Παράδοσης όπως οι ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ, ΦΟΥΣΤΑΛΙΕΡΗΣ κ.ά.

Αποφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, στα πλαίσια της οποίας θεμελιώθηκε η σχέση του με το Ίχνος της Βυζαντινής Μουσικής και την Ιερή Κοινωνία της Ζώσας Θεολογίας υπό του Αρχιμουσικού αυτής και Πρωτοψάλτου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΤΑΚΙΑ.

Συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Αθήνα εντάχθηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησε ως αριστούχος Μουσικοδιδάσκαλος, Καθηγητής Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής και Ορθοφωνίας, καθώς και Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης με Καθηγητή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος και Πρωτοψάλτη ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ. Επίσης έλαβε τον τίτλο του Πτυχιούχου της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών μετά τριετούς φοιτήσεως, έχοντας την ευκαιρία να κοινωνήσει τα νάματα της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Τέχνης στα πλαίσια της συγκεκριμένης σπουδαστικής κοινωνίας, από τον Καθηγητή και Άρχοντα Πρωτοψάλτη ΦΩΤΙΟ ΚΕΤΣΕΤΖΗ.

Επιπλέον σήμερα είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ιερατικών Σπουδών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακο τίτλο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών όπως και του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» από το 1986 με συμμετοχές σε δεκάδες χορωδιακές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έως και σήμερα ευλογείται να υπηρετεί από το 2000 ως Άρχων Λαμπαδάριος το Ιερό Αναλόγιο του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Τρύφωνα Άνω Γλυφάδος. Τον Σεπτέμβριο του 1995 με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό των 1900 ετών από τη συγγραφή του Θεοπνεύστου Βιβλίου της Αποκαλύψεως στο Ιερό νησί της Πάτμου, προσκεκλημένος ων από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Πάτμου Αγ. & Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, επίσκοπο Τράλλεων κυρό ΙΣΙΔΩΡΟ, συμμετείχε ως Πρωτοψάλτης έναντι όλων των τελετών του εορτολογίου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, διεθνών αντιπροσωπειών και σύσσωμης της πολιτικής, στρατιωτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας της χώρας.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ υπήρξε ο άνθρωπος που ανακαλύπτοντας τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, υποστήριξε την επαφή του με το έντεχνο ποιοτικό τραγούδι. Η ιστορική μπουάτ «Απανεμιά» αποτέλεσε τον πρώτο του ερμηνευτικό σταθμό για να συνεχίσει το οδοιπορικό του στην Τέχνη σε ιδιαίτερου κύρους μουσικές σκηνές, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ κ.ά.

Το 1996 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο: «Χορός η Ζωή» σε μουσική ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και στίχους ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ χαρακτηριζόμενη από δυο σπουδαίες τιμητικές συμμετοχές: του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, ο οποίος για πρώτη φορά εμφανίστηκε ερμηνευτικά στο πλευρό νέου καλλιτέχνη με το τραγούδι: «Στο Περιστέρι» – ερμηνεία η οποία αποδείχθηκε και το κύκνειο άσμα του στη δισκογραφία – και του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη ΥΑΝΝΙ, ο οποίος στη φωνή του Σωτήρη Δογάνη εμπιστεύθηκε τη γνωστή instrumental σύνθεση με τίτλο: «Desire» η οποία διασκευάστηκε στο ομώνυμο τραγούδι του τίτλου του album. Το 2000 συμμετείχε στο soundtrack της σειράς «Ανίσχυρα Ψεύδη» της ΕΤ1, ερμηνεύοντας το τραγούδι των τίτλων σε μουσική ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΗ και ποίηση ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΚΙΣΗ.

Από το 2001 είναι ο βασικός ερμηνευτής των περισσότερων από 350 παραστάσεων –αφιερώματα στα πλαίσια της Λαϊκής Ορχήστρας «Α. Μπιθικώτση» με διοργανώτρια τη λογοτέχνη ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ στα μεγάλα και κλασικά έργα της Ελληνικής Μελοποιημένης Ποίησης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΞΑΡΧΑΚΟΥ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΟΝΤΗ, αφιερώματα σε ερμηνευτές όπως για τους ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ κ.ά. αλλά και για ποιητές όπως τους ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ, ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ κ.ά. σε Ελλάδα και εξωτερικό στα πλαίσια Αναγεννησιακών Φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων του εσωτερικού αλλά και της ομογένειας, καθώς και σε Ιδρύματα Κοινωνικής Μέριμνας και Πανεπιστήμια. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές αυτής της καλλιτεχνικής πορείας στιγμές διακρίνεται η συμμετοχή στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», συνοδεύοντας το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας προς την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο εορτασμός για την επέτειο των 95 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, όπως επίσης το κονσέρτο μελοποιημένης κλασικής Ελληνικής ποίησης που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Astoria της Ν. Υόρκης το Δεκέμβριο 2004.

Έχει τιμηθεί επανειλημμένως για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Πολεμικό Μουσείο, από επίσημους φορείς της Κύπρου, από Δήμους, Χορωδίες και Πολιτιστικούς εκπροσώπους, όπως επίσης από την UNESCO και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό HELLAS FM της Νέας Υόρκης.

Από το 2005 είναι ο δημιουργός και μαέστρος της Ανδρικής Βυζαντινής Χορωδίας «Άσμα ασμάτων» αποτελούμενη από μαθητές του, με την οποία διάνθισε μελικώς σημαντικές εκδηλώσεις στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιερών Μητροπόλεων και Δήμων, συμμετέχοντας επίσης σε χορωδιακά φεστιβάλ θρησκευτικού περιεχομένου σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Εκ των κορυφαίων στιγμών υπήρξε η μελωδική ένδυση της πανηγύρεως του Αγ. Πνεύματος στις παλαιοχριστιανικές κατακόμβες της Μήλου τον Ιούνιο 2006 υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου Κέας και Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μηλέων, όπως επίσης και η απόδοση της μουσικής παράστασης με τίτλο: «Από το Βυζάντιο στη μελοποιημένη ποίηση» το Μάϊο 2007 με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τη θεμελίωση του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς αλλά και των 10 ετών Πρωθιεραρχίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – παράσταση που έμελλε να φέρει την ευλογία της τελευταίας δημόσιας παρουσίας του σε καλλιτεχνικό δρώμενο – υπό την αιγίδα της Ιερό Μητροπόλεως Πειραιώς και σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιώς.

Ο Σωτήρης Δογάνης δημιούργησε επίσης και διευθύνει τα τελευταία 6 χρόνια τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «Οι Μελωδοί» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας» Δήμου Γλυφάδας με πλήθος εμφανίσεων. Είναι, επίσης, ο δημιουργός και διδάσκαλος του Φωνητικού Συνόλου Βυζ. Μουσικής «Οι Υμνωδοί».

Επιπλέον, ως Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Ορθοφωνίας, διδάσκει στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας από ιδρύσεώς της (2003), στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου Αττικής, είναι ο δημιουργός της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας, ενώ διετέλεσε Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής από το 2002 έως το 2006 στο Σχολείο Παραδοσιακής Μουσικής «Αριστείδης Μόσχος».

Πρόσφατα εξελέγη παμψηφεί ο μαέστρος της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας της Παγκρητίου Ενώσεως. Το 2007 κυκλοφόρησε από τις Μουσικές Εκδόσεις «Σείστρον» με τον τίτλο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται …» Υμνωδία και Υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος εν χορδαίς και οργάνοις – το πρώτο του προσωπικό πόνημα Βυζαντινής Μουσικής στα πλαίσια της Λειτουργικής Θεματολογίας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και την Άνοιξη του 2008, ως φυσική συνέχεια του πρώτου, κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του έργο από τις ίδιες Εκδόσεις με τίτλο: «Η Ζωή εν τάφω …» – Ο Επιτάφιος Θρήνος της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής εν χορδαίς και οργάνοις.

Το 2009 επανήλθε στο χώρο της έντεχνης δισκογραφίας με το δεύτερο προσωπικό του album με γενικό τίτλο: «Στη Μοναξιά του Πλήθους».

Δρακόπουλος Παναγιώτης

Βιογραφικό

Eπαγγελματική Εμπειρία

1990 έως Σήμερα εργάζομαι ως σαξοφωνίστας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Είμαι μέλος σε σχήματα ροκ, μπλουζ και τζαζ μουσικής. Έχω συμμετάσχει με το συγκρότημα του Μιχάλη Χατζηγιάννη για 11 χρόνια σε πολλές περιοδείες ανά τον κόσμο. Έχω πάρει μέρος σε πολλές ηχογραφήσεις γνωστών κομματιών στην ελληνική δισκογραφία. Το 1991 συμμετείχα στην ελληνική αποστολή της Eurovision. Aπό το 2008 είμαι μόνιμο μέλος της φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου. Όλα τα χρόνια της μουσικής μου πορείας, έχω συνεργαστεί με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Σοφία Βώσσου, Ελένη Δήμου, Τάκης Ζαχαράτος, Μιχάλης Χατζηγιάννης κλπ. Διδασκαλία σε ωδεία.

Εκπαίδευση και κατάρτιση

1985-1987 Μαθήματα με το γνωστό σαξοφωνίστα Άρη Καραντάνη 1992-1995 Υποχρεωτικά θεωρητικά (Ωδείο Ραϋμόνδη) 1992-1992 Μαθήματα με το γνωστό σαξόφωνο David Lynch 1995-1998 Ειδικό μάθημα-Jazz σαξόφωνο/Γενικός Βαθμός-Άριστα (Ωδείο Φ. Νάκας)

Youtube- Δείγμα Δουλειάς

Δρούλια Πόλυ

Διδάσκει:

Info:droulia@pithagorio.gr

Βιογραφικό

Εκπαίδευση

Απόφοιτος 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Έτους 1991. Έναρξη μουσικών σπουδών το 1981 στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Αμαρουσίου.

Σπουδές Πιάνου

Πτυχίο Πιάνου με βαθμολογία Άριστα τον Ιανουάριο του 1996, Δεξιοτεχνία με βαθμολογία Άριστα το Μάιο του 1997 και τέλος Δίπλωμα Πιάνου τον Ιανουάριο του 2001 με την καθηγήτρια Δέσποινα Γαρδέλη. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή.

Σεμινάρια

Συμμετοχή στο μονοετή κύκλο σεμιναρίων μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff και μουσικής – ρυθμικής – κινητικής αγωγής J. Dalcroze από τον Οκτώβριο του 1996 έως τον Ιούνιο του 1997. Συμμετοχή στο σεμινάριο της καθηγήτριας Κυρίας Ντόρας Ψαλτοπούλου.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Ενημέρωση γύρω απ’ τις σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις στον τομέα της Μουσικοκινητικής και Ρυθμικής Αγωγής. Χρήση μουσικών, κινητικών και ρυθμικών παιχνιδιών με σκοπό την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, φαντασίας και αυτοσυγκέντρωσης. Αρμονική λειτουργία στο χώρο χρόνο, μάθηση ρυθμών και ρυθμικών αξιών, ιδιοτήτων του ήχου, κρουστών ορχήστρας και συνηδειτοποίησης του σώματος καθώς και της κίνησης του.

Ιωαννίδου-Ιβανίσεβα Μελίνα

Διδάσκει:

Info:melinaioannidou@yahoo.com

Βιογραφικό

H Μελίνα Ιωαννιδου-Ιβανίσεβα γεννήθηκε στην Λιθουανία όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου με την Vanda Sharkouvene και αργότερα με την Tamara Prokopovich στην Μουσική Ακαδημία της Klaipeda.
Το 1993 επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα όπου συνέχισε της σπουδές της στο Απολλώνιο Ωδείο απ’ όπου πήρε Πτυχίο πιάνου με ‘αριστα παμψηφεί και ‘επαινο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο Πρωτοπορία απ’ οπου πήρε Δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, διάκριση και πρώτο βραβείο. Το 1998 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο για σόλο πιάνο και το 1999 το πρώτο βραβείο στα τέσσερα χέρια.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό. Το 1993 μαζί με την χορογράφο μητέρα της Εμορφίλη Ιωαννιδου ίδρυσε το χοροθέατρο “Μικρά αστέρια”, με το οποίο δημιούργησε και παρουσίασε πρωτότυπες μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
Το 2000 ίδρυσε με τον Χρίστο Τζίφακι συγκρότημα Flamenco Aire με το οποίο εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορευτές και μουσικούς, μεταξύ των οποίων και η περίφημη χορεύτρια του flamenco Carmen Cortez. To 2002 γνώρισε την Ρωσίδα παιδαγωγό του πιάνου Tatiana Galperina . Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίον δίδασκε πιάνο τα μικρά παιδιά (από ηλικίας 2 ετών) αποφάσισε να εμβαθύνει στην παιδαγωγική του πιάνου, με σκοπό να συγκεράσει την γνώση και την εμπειρία που απέκτησε σ’εναν τρόπο που να μυεί τα μικρά παιδιά στη μουσική και στην τέχνη του πιάνου.
Έτσι δημιουργεί την μέθοδό “Πιάνο χωρίς δάκρυα” την όποια έχει παρουσιάσει σε ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια πιάνου.

Κακουδάκης Γιάννης

Διδάσκει:

Info:Facebook

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Εθιά Ηρακλείου Κρήτης. Η ενασχόληση του με την κρητική μουσική προέρχεται από την παιδική του ηλικία & σαν φοιτητής εργάστηκε σε πολλά κρητικά κέντρα της Αθήνας παίζοντας λύρα & τραγουδώντας. Συνεργάζεται με Συλλόγους Κρητών της Αττικής, της επαρχίας καθώς & με συλλόγους Κρητών του εξωτερικού (Γερμανίας, Κύπρου, Σουηδίας). Έχει ηχογραφήσει ένα δίσκο με τίτλο Κρήτη Αντάρτικη Ψυχή, δυο (2) CD Χαίρομαι που είμαι Κρητικός & Πέρα ως Πέρα Κρήτη & έξι (6) κασέτες. Έχει συμμετάσχει μουσικά & στιχουργικά σε διάφορα cd άλλων καλλιτεχνών. Η εμπειρία του στη διδασκαλία κρητικής λύρας είναι πολύχρονη & μεγάλη, καθώς έχει διδάξει σε πολλά ωδεία της Αθήνας & σε Κρητικούς Συλλόγους.

Καπέλλα Νόρα

Διδάσκει:

Info:norakapella@gmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 . Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια την κα Αμαλία Μανουσάκη. Το 1993 απέκτησε το Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και το 1997 το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο, με καθηγήτρια την κα Μαίρη Χαρατζά. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κλασικό Μπαλλέτο. Παρακολούθησε Master Classes με τον πιανίστα και μαέστρο κο Μάριο Παπαδόπουλο ενώ μελέτησε για δύο χρόνια με τη διεθνούς φήμης πιανίστα κα Βίνια Τσόπελα. Συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου στην Οξφόρδη και παρακολούθησε τον Μονοετή Ενημερωτικό Κύκλο της Σχολής Μωραΐτη σε Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff, Ρυθμική Jacques Dalcrose, Λειτουργική Κίνηση, Αυτοσχεδιασμό, το Τρίμηνο Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας με τον Μουσικοπαιδαγωγό-Μουσικοθεραπευτή Μιχάλη Τόμπλερ και το Ετήσιο Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας Nordoff-Robbins. Υπήρξε μέλος της Χορωδίας Νέων του Δήμου Κηφισιάς, έχοντας ενεργό ρόλο ως εκγυμναστής πιανίστα και συνοδός σε χορωδιακά φεστιβάλ και μέλος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Κηφισιάς. Έχει παρουσιάσει ατομικά ρεσιτάλ καθώς και ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συνοδεία κονσέρτων πιάνου, τραγουδιού και άλλων οργάνων. Πρόσφατα απέκτησε και το Πτυχίο Μονωδίας. Δίδασκε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Κηφισιάς από το 1993 μέχρι το 2016 και στο Πυθαγόρειο Ωδείο από το 2006 έως και σήμερα. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγόρειου Ωδείου, κα Αγάθη Λεϊμονή .

Καρατζίκης Αντώνης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε πιάνο με την Αΐντα Πασινιάν και τον Δημήτρη Καραβέλη παίρνοντας το δίπλωμα από το Ορφείο ωδείο.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ευγενίδειο Ωδείο λαμβάνοντας τα πτυχία Αρμονίας-Αντίστιξης-Φούγκας-Ενοργάνωσης Πνευστών και Αρμονίου με εξαίρετους καθηγητές (Σοφία Παπαδοπούλου, Αλέκος Μπαζάνη, Κώστα Μοσκοΐδη) καθώς και το δίπλωμα σύνθεσης στην τάξη του Δ. Καραβέλη με πρώτο βραβείο στο ωδείο Φ. Νάκας .

Έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας πλάι στον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου από το Ωδείο Κ. Μάσκα. Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου με τον Μάρκο Αλεξίου. Έχει τελειώσει το Ι.Ε.Κ Ακμή με ειδικότητα στη μουσική τεχνολογία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνση ορχήστρας με τον Μιχάλη Οικονόμου και Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, διεύθυνσης χορωδίας με την καταξιωμένη μαέστρο J.A.Bartle στο Ιόνιο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, πιάνου με την Αγάθη Λεϊμονή καθώς και πολλά ακόμα σεμινάρια μουσικής διευρύνοντας έτσι όλο το γνωστικό του μουσικό φάσμα.

Στο καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνονται συνθέσεις για ποικίλα μουσικά τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Έχει συνεργαστεί με την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, κάνοντας τις ενορχηστρώσεις για την συναυλία της σοπράνο Αναστασίας Ζανή στο Παλλάς (2011), με το σύνολο Μέταλλον της Κ.Ο.Α σε ενορχηστρώσεις του που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και το Gazarte, με τις χορωδίες του Πολυτεχνείου και το Αθηναϊκό Χορωδιακό σύνολο, με τους Melos Brass και με πολλά άλλα σύνολα σε δικά του έργα ή σε ενορχηστρώσεις του. Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με τον Μάριο Φραγκούλη (Ηρώδειο-Τουρκία-Ταυλάνδη), Αναστασία Ζανή (Ελλάδα-Βερολίνο), Νάντια Γουάιμπεργκ (Ελλάδα-Ελβετία) κ.α.

Είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, και ενορχήστρωση για τις παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις με μουσικοπαιδαγωγικό περιεχόμενο “Η περιπέτεια της κας Παρτιτούρας” και “Οι 7 νότες του Μότσαρτ” τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 50 δημοτικά σχολεία. Έγραψε μουσική για το παιδικό βιβλίο κυκλοφοριακής αγωγής του Υπουργείου Συγκοινωνιών το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας.

Συνέθεσε μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας” και “η Βασίλισσα του χιονιού” (θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου 2006-2007), “η Τύχη της Μαρούλας” (Θέατρο κάτω από την γέφυρα 2007), μουσική σύνθεση για την ταινία μικρού μήκους της Κατερίνας Βαϊμάκη “The Spot”, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας για την μουσική παράσταση “Ταξίδι στο Hollywood” η οποία παρουσιάστηκε στην τελετή απονομή των Oscar του συνδρομητικού καναλιού Nova (2010), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στο musical Escape με την Σία Κοσκινά (θέατρο Βρετάνια 2007, θέατρο Broadway 2008), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας της μουσικοθεατρικής παράστασης “The magic of the musical” (Ζυγός, Βεάκειο κ.α 2006).

Επίσης έχει αναλάβει ενορχηστρώσεις κι έχει διευθύνει μουσικά σύνολα σε τηλεοπτικές εκπομπές με αφιερώματα στο musical και στην κινηματογραφική μουσική “στην Υγειά μας” Ν.Ε.Τ, “έχει γούστο” Ν.Ε.Τ (2008), “Καλώς τους” ALPHA (2008) κ.α. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά. Είναι μαέστρος της ορχήστρας του δημοτικού ωδείου και της παιδικής χορωδίας του δήμου Αγίας Παρασκευής.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου Ελλήνων μουσουργών(Σ.Ε.Μ), είναι ιδρυτικό μέλος του πανελληνίου συλλόγου αρχιμουσικών φιλαρμονικών ορχηστρών (Π.Σ.Α.Φ.Ο) κι έχει τιμηθεί από την δημοτική αρχή των δήμων Πειραιά, Χολαργού και Ζαλόγγου για το καλλιτεχνικό του έργο.

Καραβέλης Δημήτρης

Βιογραφικό

  • Διπλωματούχος Μουσικολόγος Α.Π.Θ., Συνθέτης & Πιανίστας
  • Καθηγητής Ανώτερων & Υποχρεωτικών Θεωρητικών-Σύνθεσης & Πιάνου
  • Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
  • Διευθυντής Ορχήστρας – Μπάντας –Χορωδίας

ΣΠΟΥΔΕΣ –ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία έξι ετών, παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού πιάνου στo Πινδάρειο ωδείο στις τάξεις αρχικώς των Ζ. Χατζηπανωρίου, Ε. Βαλαχή (πτυχίο) και εν συνεχεία Χ. Παρθενειάδη-Φλώρου (Ωδείο Φ. Νάκας), Π. Μπεράτη (Ωδείο Λυκαβηττού-δίπλωμα), αποφοιτώντας αντιστοίχως με Άριστα παμψηφεί και Διάκριση.

Επί σειρά ετών παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών λαμβάνοντας με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας, Αντίστιξης (τάξη Μ. Χατζηπανώριου), Φούγκας (Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, τάξεις Κ. Νικήτα, Κ. Γριμάλδη), Σύνθεσης (τάξη Μ. Τραυλού) και Διεύθυνσης Χορωδίας (τάξη: Ν. Κοτροκόη ). Μελέτησε Ενορχήστρωση, αρχικώς με τον Μ. Ροζάκη και εν συνεχεία, με τον Κ. Κλάββα, με τον οποίο ολοκλήρωσε διετή κύκλο ενασχόλησης με το αντικείμενο (ενορχήστρωση για μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, big bands, combos, κ.λ.π.).

Το 1985 εισήχθη στο νεοσύστατο τότε τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.,όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Πτυχίο Μουσικολογίας, ενώ η διπλωματική εργασία αποφοίτησής του διαπραγματευόταν την ζωή και το έργο του πολυσχιδούς Έλληνα τυφλού χορδιστή και εφευρέτη Ευάγγελου Τσαμουρτζή, αναδεικνύοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του. Πρόσφατα μάλιστα στο βιβλίο του έγκριτου μουσικολόγου, καθηγητή πανεπιστημίου του Α.Π.Θ. κ.ου Γιώργου Σακαλλιέρου με τον τίτλο “Dimitri Mitropoulos and his works in the 1920s-Εκδόσεις Hellenic Music Centre-2016″ γίνεται εκτενής αναφορά στην εργασία αυτή. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος στα σεμινάρια του μουσικοπαιδαγωγικού συστήματος Kodάly (Κέτσκεμετ Ουγγαρίας 1986), (Εθνικό ωδείο Αθήνας 1987), διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Kodάly, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων πάνω στην σύγχρονη μουσική, την ανάλυση, την διεύθυνση χορωδιακών και οργανικών συνόλων και το πιάνο με τους F.Dabrovsky, F.Kergomalz, P.Erdei, E.Tkats, κ.ά..

Ως πιανίστας έχει συμπράξει τόσο σε συναυλίες μουσικής δωματίου πραγματοποιώντας το 1994 κύκλο εμφανίσεων σε Αθήνα (Αίθουσα Φ. Νάκας), Θεσσαλονίκη (Μύλος) και Κατερίνη (Δημ. Θέατρο) με έργα για φαγκότο και πιάνο με τη σολίστα και μουσικολόγο Χριστίνα Καλλιαρίδου καθώς και σε συναυλίες ορχηστρικής υφής (Jesus Christ Superstar, 1997 & Showtime 1999- Deree College).

Κατά την διάρκεια της θητείας του (1995-1996), υπηρέτησε στο όπλο του Μηχανικού, ενώ τιμήθηκε από την διεύθυνση της Στρατιωτικής Μουσικής της 12ης Μεραρχίας (Αλεξ/λη) ως Διευθυντής και Ενορχηστρωτής Μπάντας. Από το 1999 έως και το 2005 κατόπιν διαγωνισμού, διετέλεσε Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας, αναπτύσσοντας έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στις πόλεις του Μεσολογγίου (2000), Τρίπολης (2000), καθώς και στα φεστιβάλ Οινοφύτων (2003) και Χαλανδρίου (2004). Επί σειρά ετών συνεργάσθηκε στενά με αρκετά ωδεία (Πινδάρειο, Ραϋμόνδη, Ευγενίδειο, Χ.Α.Ν., Λυκαβηττού, Αναγέννηση, Κεντρικό, Ελληνικό (Κεντρικό ίδρυμα & Αμαρουσίου), Ορφείο Αθηνών, Φ. Νάκας, Εράτειο) διδάσκοντας πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, ιστορικά μαθήματα καθώς και σύνθεση, ενώ από την τάξη του έχουν αποφοιτήσει την τελευταία τριακονταετία περισσότεροι από 180 μαθητές με σημαντική καλλιτεχνική πορεία. Έχει διατελέσει πολλές φορές μέλος εξεταστικών επιτροπών σε πολλά μουσικά ιδρύματα, καλλιτεχνικός διευθυντής σε ωδεία, ενώ δίδαξε το αντικείμενο της μουσικής ανάλυσης (τομέας ηχοληψίας / 1999-2000) στο Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου. Έχει διευθύνει πολλές φορές οργανικά και χορωδιακά σύνολα παρουσιάζοντας έργα κλασσικού, μοντέρνου και ελληνικού ρεπερτορίου. Από το 2002 ίδρυσε και διευθύνει το διακεκριμένο φωνητικό σύνολο “Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο” (ATHENS CHOIR ENSEMBLE), με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές εμφανίσεις: Πνευματικό Κέντρο Γ. Ρίτσος: 2002-03-04, Ωδείο Αθηνών τελετή απονομής βραβείων διαγωνισμού «Φίλωνα» (Απρίλιος 2002), Ελληνικό ωδείο Αμαρουσίου (Δεκέμβριος 2002), συμμετοχή στο Xορωδιακό φεστιβάλ Υμηττού (Μάρτιος 2003), ωδείο Σαπφώ (Ιούνιος 2003), “Ορφείο” ωδείο Αθηνών (2004), Ωδείο Αθηνών (συμμετοχή σε συναυλία στη μνήμη του Κ. Κυδωνιάτη) (2006), 10η Χορωδιακή Συνάντηση Ηλιούπολης (2006), Χορωδιακό Φεστιβάλ Σκιάθου (2006), ενώ στον χορωδιακό διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. με το 2003 το Α.Χ.Σ. απέσπασε το Α΄ Βραβείο άνευ συναγωνισμού. Συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια εκτέλεση συμφωνικών έργων για Μπάντα και Χορωδία του Μουσουργού, Παιδαγωγού και Αρχιμουσικού, Νικηφόρου Νευράκη (Σύλλογος Ποντίων “ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ”- Φεβρουάριος 2007), όπως επίσης και στη συναυλία Ανακήρυξης σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών του Πανεπιστημιακού, Μουσουργού και Παιδαγωγού Βασίλη Μακρίδη (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός-Απρίλιος 2007), έχοντας και στις δύο αυτές συναυλίες την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσής τους.

Το Νοέμβριο του 2007 συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 11ου Διεθνούς Χορωδιακού & Λυρικών Σολίστ Φεστιβάλ Αθηνών (Θέατρο Μ. Θεοδωράκης- Χολαργός και Αίθουσα Αμερικάνικου Κολεγίου «Deree College» -Αγία Παρασκευή). Με τη συνεργασία της ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας του Εράτειου ωδείου συμμετείχε στην παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού του Γ. Δεσποτίδη «Ο Δράκος ήτανε ο Άγγελος» (Πνευματικό κέντρο δήμου Βριλησσίων- Δεκέμβριος 2007). Με το Α.Χ.Σ. συμμετείχε σε χορωδιακή συνάντηση (Μπουσουλοπούλειο Θέατρο, Άργος – Δεκέμβριος 2007), στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Περιστερίου («Θέατρο Πολιτών», Περιστέρι-Απρίλιος 2008), στη Διημερίδα Μουσικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Πειραιά (Πολυχώρος «Απόλλων»- Απρίλιος 2008) και στα 21α Χορωδιακά Δήμου Κηφισιάς (Αίθριο Δημαρχείου-Ιούνιος 2008).

Επίσης στο 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Λέρνας (Μύλοι Αργολίδας- Ιούλιος 2008), στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας (Λουτράκι- Σεπτέμβριος 2008), στον Δήμο Ν.Ψυχικού σε συνεργασία με το Παναρμόνιο Ωδείο (Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο-Δεκέμβριος 2008), στην Ν. Ιωνία (Αίθουσα Ιωνικού Συνδέσμου – Ιανουάριος 2009), στο 4ο Πανόραμα Μαθητικού Πολιτισμού Νομαρχίας Πειραιά ( Πολυχώρος « Απόλλων» – Απρίλιος 2009), στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Μάΐος 2009), στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Άσσου-Λεχαίου Κορινθίας (Ιούλιος 2009) και στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λουτρακίου-Περαχώρας (Σεπτέμβριος 2009). Διοργάνωσε με τη συμμετοχή του Α.Χ.Σ., κοντσέρτο λυρικού & χορωδιακού τραγουδιού στην τελετή εγκαινίων του Ωδείου Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου Κοζάνης (Σεπτέμβριος 2009). Συμμετείχε επίσης στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά (Πλατεία Κοραή-Δεκέμβριος 2009) και του Δήμου Περάματος (Αίθουσα Δημαρχείου-Ιανουάριος 2010),ενώ συνέπραξε με το Α.Χ.Σ. και την Παιδική- Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. παρουσιάζοντας σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, έργα του Ακαδημαϊκού και συνθέτη Ευάγγελου Μουτσόπουλου (Αίθουσα Μουσείου Μπενάκη-Μάϊος 2010).

Επιπλέον εμφανίσθηκε με το Σύνολο σε συναυλία στο Μαρτίνο Φθιώτιδας (Μάϊος 2010) και στο Δήμο Ηλιούπολης (Ιούνιος 2010). Τον Ιούλιο του 2010 συμμετείχε με το Α.Χ.Σ σε κοντσέρτο στην Bova Marina συμπράττοντας με ιδιαίτερη επιτυχία με την ιταλική χορωδία ”Don Ruggiero Coin” στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σύνολο στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και στη Σικελία. Τον Οκτώβριο του 2010 εμφανίστηκε στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης σε μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση, ενώ τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους με το Α.Χ.Σ. συνέπραξε στο ωδείο Ορφείο Αθηνών, με το σολίστα της Ε.Λ.Σ., Γεράσιμο Ιωαννίδη σε έργα για κουϊντέτο χάλκινων πνευστών και χορωδία.

Τον Δεκέμβριο του 2011 συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την σοπράνο Αναστασία Τζαννή σε έργα μοντέρνου ρεπερτορίου συμμετέχοντας αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” καθώς και στην κυκλοφορία δίσκου ψηφιακής ακτίνας (CD) από τη συγκεκριμένη συνεργασία. Τον Απρίλιο του 2012 διοργάνωσε την επετειακή συναυλία για τα δεκάχρονα από την ίδρυση του Συνόλου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Φίλιππος Νάκας”, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων, έργα των διακεκριμένων συνθετών Νικηφόρου Νευράκη, Βαλεντίνου Πατρικίδη, Ευάγγελου Κοκκόρη και Μίμη Πλέσσα, οι οποίοι τιμήθηκαν παράλληλα για το πολύπλευρο καλλιτεχνικό τους έργο. Το Δεκέμβριο του 2012 συμμετείχε με το Α.Χ.Σ. στην καλλιτεχνική εκδήλωση “CHRISTMAS VOICES” του ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τον Ιανουάριο του 2013 εμφανίστηκε στην τηλεόραση της Ν.Ε.Τ. στην ζωντανή παρουσίαση του δίσκου της Α. Τζαννή, και την ίδια περίοδο έλαβε μέρος σε καλλιτεχνική εκδήλωση της ” Εταιρείας Μελέτης του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια” στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Μάρτιο του 2013 διοργάνωσε μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση στο ωδείο Φ.Νάκας παρουσιάζοντας τους σολίστες-μέλη του Α.Χ.Σ., ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε με το Σύνολο στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε κοντσέρτο θρησκευτικής μουσικής για χορωδία, ορχήστρα και σολίστες στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και τον Ιούνιο εμφανίστηκε στο χορωδιακό φεστιβάλ Νέας Μάκρης.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους συμμετείχε με το Α.Χ.Σ. στη Σύρο στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου σε αφιέρωμα στο οπερατικό έργο του Giuseppe Verdi με άλλες διακεκριμένες ελληνικές και ξένες χορωδίες και το Νοέμβριο εμφανίστηκε σε συναυλία στην Γερμανική Εκκλησία κατόπιν πρόσκλησης, του ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες. Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχε με το Α.Χ.Σ.στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην πανελλήνια πρώτη του ιστορικού έργου του Zoltan Kodaly “Psalmus Hungaricus” με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Κατόπιν πρόσκλησης έλαβε μέρος στο 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ στην Τρίπολη (Απρίλιος 2014),ενώ εμφανίστηκε και στο ιστορικό jazz club “HALF NOTE” (Ιούνιος 2014). Συμμετείχε στο 1ο και 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου (Νοέμβριος 2014 & 2015) και κατόπιν πρόσκλησης της “Εταιρείας μελέτης του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια” στο Θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Deree College στα πλαίσια επιστημονικού συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την επέτειο του συνεδρίου της Βιέννης (Δεκέμβριος 2014).

Τον Απρίλιο του 2015 πραγματοποίησε μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με τον τίτλο Laissez Vibrer I με έργα μαθητών του της τάξης σύνθεσης καθώς και δικά του (Αίθουσα Φ.Νάκας). Τον τελευταίο καιρό διευθύνοντας το Α.Χ.Σ. εμφανίστηκε στην Αθήνα στο 2ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακών έργων που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών-της οποίας είναι Τακτικό Μέλος από το 2009-, στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μητροπολιτικού Ωδείου Λιβαδειάς, στην 22η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στην Καλαμάτα στην 2η Χορωδιακή Συνάντηση Νίκαιας και στο 18 Χορωδιακό Φεστιβάλ Αιγίου με εξαιρετική επιτυχία. Επανειλημμένως έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση, ενώ την περίοδο αυτή προετοιμάζει στο στούντιο την δεύτερη δισκογραφική εργασία του Α.Χ.Σ. Έχει την φωνητική προετοιμασία, διδασκαλία, διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Συνόλου έχει από ιδρύσεώς του και είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Από το 2002 εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής Θεωρίας της Ευρωπαϊκής Μουσικής (Π.Ε.16) στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά αφότου στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. μεταξύ 3000 περίπου υποψηφίων, πέρασε δεύτερος στην ειδικότητά του πανελλαδικώς.

Διετέλεσε επί μια περίπου δεκαετία μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μ.Σ.Π. με την οποία κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες επί τρεις συνεχόμενες φορές (Μάρτιος 2007, 2008, 2009).Κορυφαίες στιγμές υπήρξαν η, κατόπιν επιλογής, εμφάνιση του σχήματος στην “Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης” (Απρίλιος 2007) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία 2000 ατόμων, με εγκωμιαστικές κριτικές από την Τηλεόραση και τον Τύπο και στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Απρίλιος 2010).

Έχει διατελέσει μέλος επιτροπών επιλογής υποψηφίων για τα Μουσικά Σχολεία καθώς και βαθμολογητής ειδικών μαθημάτων μουσικής (2005 & 2006). Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας και ως μέλος του προεδρείου σε επιστημονικό συνέδριο με θέμα τη Μουσική, που διοργάνωσε το Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Ε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (2005), ενώ επίσης διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ. (2007-2010).

Την ίδια περίοδο ανέλαβε ως μαέστρος την ανασύσταση της Χορωδίας και Μαντολινάτας του συλλόγου “Παληά Γραφική Αθήνα” διοργανώνοντας πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝ.ΕΛΛ.Μ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Μουσουργών) και του ΠΑ.ΣΑ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο.-Ο.Τ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διευθυντών-Αρχιμουσικών και Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) όπου είναι και ιδρυτικό μέλος του. Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, μέλος της E.P.T.A. Hellas (European Piano Teacher΄s Association-Department of Hellas) και της W.A.S.B.E.(World Association for Symphonic Bands and Ensembles).

Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο, κουαρτέτα εγχόρδων, χάλκινων πνευστών, κονσερτίνο για πιάνο και ορχήστρα, έργα ορχηστρικής υφής, για διάφορα ensembles, lieder για φωνή και πιάνο, χορωδιακά έργα καθώς επίσης και πολλές ενορχηστρώσεις για μικρά και μεγάλα σύνολα, αρκετά δε από τα οποία έχουν κατά καιρούς παρουσιασθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρουμανία) από διακεκριμένους καλλιτέχνες (Melos Brass Ensemble, Stefan Barbu, Simona Neagu, Ioulia Timiras, Marcel Spinei, Βίκυ Στυλιανού, κ.ά.).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Φ.Νάκας” το βιβλίο του “Πλήρης Προετοιμασία για την εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων και την επιτυχία σε Μουσικούς Διαγωνισμούς”, ενώ υπό έκδοση βρίσκεται και η πραγματεία του για τον Ε. Τσαμουρτζή . Διετέλεσε επί εξαετία ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου Κοζάνης με πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων στην περιοχή της Εορδαίας.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής ωδείων και μέλος εξεταστικών επιτροπών σε κορυφαία μουσικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Επίσης επί σειρά ετών είναι επίσημος εξεταστής στο Πινδάρειο Ωδείο Κύπρου. Από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι Έφορος της Σχολής των Ανώτερων και Υποχρεωτικών Θεωρητικών Μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας- Α. Ι. Ρέντη καθώς και μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου του ωδείου συμμετέχοντας σε πολλές εμφανίσεις. Την περίοδο αυτή είναι καθηγητής σύνθεσης, ανώτερων και υποχρεωτικών θεωρητικών καθώς και πιάνου στα ωδεία “Μουσικοί Ορίζοντες” και “Ακρόαση”. Ως παιδαγωγός έχει στο ενεργητικό του πάνω από 200 πτυχία και διπλώματα καθώς και 150 επιτυχόντες στα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικών σπουδών της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι μαθητές του δε, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στον ελληνικό χώρο σε όλο το φάσμα της κλασσικής και ευρύτερα μοντέρνας συνθετικής δημιουργίας και παιδαγωγικής.

X