ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +30 (210) 8143258

Γρηγορέας Ιωάννης

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Γρηγορέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο πιάνο, με καθηγήτρια την Δήμητρα Ροζάκη. Στη συνέχεια ασχολήθηκε και με το Ηλεκτρικό Μπάσο, αρχικά με καθηγητή τον Μιχάλη Καραγιάννη. Μετά από πολυετείς σπουδές ολοκλήρωσε την εξειδίκευση στο όργανο αυτό, σπουδάζοντας με καθηγητές τους γνωστούς σολίστες Γιώτη Κιουρτσόγλου, Μιχάλη Ευδαίμονα, Χρήστο Κεχρή και Γιώργο Γεωργιάδη. Σπουδάζει Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Νίκο Ντρέλα και είναι κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας. Οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν διδασκαλία, συναυλίες και συνεργασίες ως session μουσικός με εγχώριους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. (La Culpa, Νevermind, Mindless Constitution, Skankaram, Λάκης Παπαδόπουλος, Σοφία Αρβανίτη, Νίκος Μίχας, Πένυ Σκάρου κ.ά). Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών του τμήματος Ιστορικού-Αρχαιολογικού και κάτοχος Mεταπτυχιακού διπλώματος της Σύγχρονης Ιστορίας.

Διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο στο Πυθαγόρειο Ωδείο.

Γαλατσινός Μαρίνος

Βιογραφικό

Εκπαίδευση

Πήρε δίπλωμα κλαρινέτου με βαθμό άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο με καθηγητή τον Ευστάθιο Κιοσόγλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει πάρει επίσης δίπλωμα σαξοφώνου, πτυχία ενοργάνωσης πνευστών οργάνων, ειδικού αρμονίας, αντίστιξης και φυγής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους κλαρινετίστες M. Arrignon, W. Boeykens, R.V. Spaendonck, C. Faucomprez, Σ. Μουρίκη και τους σαξοφωνίστες J.Y. Fourmau, Griffin Campbell, Jean – Marie Londeix, Larry Monroe, Jean-Marie Londeix κ.α.

Έχει συμμετοχές με συμφωνικές ορχήστρες όπως η «ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ.» «Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κ.α. Ήταν μέλος στις ορχήστρες των θεατρικών παραστάσεων: «η υπόθεση της οδού Λουρσίν» του θεάτρου «Εμπρός» σε μουσική του Νίκου Κυπουργού, «Οι απάχηδες των Αθηνών» στο θέατρο «Ακροπόλ», «Αναζητώντας τον Αττίκ», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Θα περάσει κι αυτό» στο θέατρο «Badminton», «Billy Eliot» στο θέατρο «Παλλάς», «Sweet Charity» στο θέατρο «Badminton», «Ειρήνη» σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου κ.α.

Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Χαλανδρίου και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κ.Ε.Δ.Ω (Δήμου Ωρωπού). Από το 2000 ως το 2008 ήταν μέλος της «Big Band» του Δήμου Αθηναίων, παίζοντας Βαρύτονο Σαξόφωνο. Ήταν ιδρυτικό μέλος των κουαρτέτων σαξοφώνων «Ακρόαμα» και «SaxOnOff» με τα οποία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδας. Στο χώρο της έντεχνης μουσικής και του έντεχνου τραγουδιού, έχει συμμετοχές και συνεργασίες με γνωστούς, με τους οποίους έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσικές σκηνές και πολλά Φεστιβάλ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Ολλανδία κ.α.). Στο χώρο της δισκογραφίας έχει τη συμμετοχή του σε περισσότερους από 20 δίσκους. Έχει ερμηνεύσει έργα σε πρώτη εκτέλεση αφιερωμένα στον ίδιο..

Γαργουλάκης Παντελής

Βιογραφικό

Ξεκίνησε τις σπουδές του με μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Γιάννη Μητσάκη. Στην συνέχεια σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα στο ωδείο Φ. Νάκας, με καθηγητή τον jazz κιθαρίστα Tάκη Μπαρμπέρη. Παράλληλα σπούδασε Μοντέρνα Θεωρία και Jazz Αρμονία με καθηγητές τους: Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο) και Μάνο Αθανασιάδη (πιάνο) στο ωδείο Φ. Νάκας. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με θέματα όπως τεχνικές αυτοσχεδιασμού στην Jazz και το Blues, σύνθεσης και ενορχήστρωσης, Swing feel, bebop, και jazz harmony με αποκορύφωμα την ενεργή συμμέτοχη του στο σεμινάριο του διεθνούς φήμης και καταξιωμένου κιθαρίστα και σύνθετη Al Di Meola με μεγάλη επιτυχία στο Πυθαγόρειο αμφιθέατρο το 2010. Έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με ποικίλα μουσικά σχήματα (blues, jazz, rock, ethnic, latin κ.α.) από το 1990. Ο Παντελής Γαργουλάκης κατέχει σημαντική εμπειρία στην διδασκαλία ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, μοντέρνας θεωρίας και αρμονίας την οποία απέκτησε παραδίδοντας μαθήματα από το έτος 2000. Από το έτος 2003 είναι καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, σύγχρονης θεωρίας και αρμονίας στο Πυθαγόρειο Ωδείο. Επίσης είναι έφορος του μοντέρνου τμήματος του Ωδείου βάση προσωπικού οργανογράμματος (πλάνου σπουδών), χωρίζοντας την φοίτηση σε δύο επίπεδα σύγχρονης θεωρίας, δύο επίπεδα σύγχρονης αρμονίας και οκτώ επίπεδα ηλεκτρικής κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσου. Επίσης επιμελείται πολλά μουσικά σύνολα (group) σύγχρονης μουσικής που απαρτίζονται από μαθητές του (σπουδαστές του Πυθαγόρειου ωδείου-Centre of Modern Music), τα οποία παρουσιάζονται σε συναυλίες σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους με μεγάλη επιτυχία. Οι ανάγκες των σπουδαστών του μοντέρνου τμήματος να κατανοήσουν την σύγχρονη μουσική, τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου “Η Σύγχρονη θεωρία της Μουσικής” στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ενότητες της κλασσικής θεωρίας αναλυτικά, με την διαφορά ότι εμπεριέχονται και άλλες σημαντικές ενότητες της σύγχρονης μουσικής οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην κλασσική θεωρία, όπως οι επτά τρόποι της μείζονος κλίμακας (modals), οι συγχορδίες με τις επεκτάσεις τους, οι πεντατονικές και οι blues κλίμακες κ.λ.π. Η ύλη του βιβλίου εμπλουτίζεται με πολλά παραδείγματα, ασκήσεις, καθώς και πολλά ρυθμικά αλλά και μελωδικά σολφέζ, δίνοντας έτσι στους σπουδαστές την δυνατότητα και την ρυθμική και μελωδική άνεση που χρειάζονται, στον αυτοσχεδιασμό και στην εκτέλεση διαφόρων μουσικών συνθέσεων. Επίσης τους βοηθά να καταλάβουν την λειτουργία που έχουν οι συγχορδίες και οι κλίμακες, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα μουσικά στυλ της σύγχρονης μουσικής. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεδεμάδης www.dedemadis.gr.

Γεωργάτος Γιώργος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα με τον Νίκο Μανιταρά παίρνοντας το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί ενώ συνεχίζει τις μετά διπλωματικές του σπουδές με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο μέχρι και σήμερα. Έχει λάβει ενεργά μέρος σε master classes των Roland Dyens, David Russell, Carlo Marchione, Ευάγγελου Ασημακόπουλου. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες και σε ωδεία της Αθήνας καθώς και στην Πάτρα. Ενεργό μέλος ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε Σεμινάρια Κλασσικής Κιθάρας.

Γεωργίτση Πώλα

Διδάσκει:

  • Πιάνο
  • Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Info:paulage22@gmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αμαρουσίου στην τάξη της κας Χασιώτου-Πρίμα. Το 1990 πήρε Πτυχίο πιάνου με Άριστα παμψηφεί και το 1993 Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί. Γίνεται δεκτή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη με υποτροφία. Έχει πάρει μέρος σε master classes με τους Chantal Styliani, Uwe Matscke, Valery Sanckaidachny και άλλους. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γ. Χατζηνίκο, Τ. Συμεωνίδη, S.Mounier. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά. Έκανε μαθήματα ερμηνείας με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Παράλληλα έχει πάρει μαθήματα οικονομικών και βιομηχανικής ψυχολογίας στο Deree College. Έχοντας τακτή ενεργή συμμετοχή σε συναυλίες και ρεσιτάλ, διδάσκει πιάνο από το 1990 στο Εθνικό Ωδείο Αμαρουσίου και από το 1993 στο Πυθαγόρειο Ωδείο έως και σήμερα. Μαθητές της διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς πιάνου. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή. Είναι υπεύθυνη διοργάνωσης μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών στο αμφιθέατρο “Μουσικοί και Μουσική” του Πυθαγορείου Ωδείου από το 2007.

Γκεζερλής Σπύρος

Διδάσκει:

Info:spirosgezerlis@robotech.gr

Βιογραφικό

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του το 1982 στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη πιάνου της Κας Καίτης Χασιώτου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα υποχρεωτικά μαθήματα (Μορφολογία – Prima vista – Ιστορία της μουσικής – Διεύθυνση χορωδίας – Μουσική δωματίου – Θεωρητικά) αριστεύοντας σε όλα & το 1992 αποφοίτησε παίρνοντας δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί & τιμητική διάκριση (Β! βραβείο). Συνέχισε τις σπουδές του λαμβάνοντας ενεργό μέρος σε σεμινάρια master class με τους διάσημους πιανίστες Γιάννη Βακαρέλλη – Chantal Styliani – Wve Matchke – Bίνια Τσόπελα – Theodor Paraskevesky & Sergei Musaellian. Aπό το 1994 μελετά συστηματικά κοντά στον διεθνούς φήμης πιανίστα & μουσικοπαιδαγωγό Valeri Sagaidatchny (καθηγητής Ακαδημίας Κιέβου). Έχει εμφανισθεί ως σολίστ αλλά και με μουσικά σύνολα σε διάφορες αίθουσες των Αθηνών και στην επαρχία ερμηνεύοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τους κλασικούς όσο και τους ρομαντικούς συνθέτες. Γράφει μουσική στην οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην δημιουργία ατμόσφαιρας παντρεύοντας έντονα ηχοχρώματα με μινιμαλιστικά στοιχεία. Επιμελήθηκε για λογαριασμό των μουσικών εκδόσεων Φ. Νάκας ΑΕ τα Vals Chopin καθώς και μια σειρά από σονάτες κλασικής περιόδου. Από το 1990 διδάσκει στο Πυθαγόρειο Ωδείο.

Γράβαρη-Χηράτου Ειρήνη

Διδάσκει:

Info:irenehiratou@gmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κύπρο και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 1972 με τον κ. Χρήστο Μάρκου στη Σχολή Δήμου Λεμεσού (παράρτημα Trinity College of London).

1976 Οκτώ Grade βιολιού, με άριστα και τιμητική διάκριση.

1978-1985 Ανώτατες σπουδές στο Μουσικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Μόσχας με καθηγήτρια στο βιολί, την Υulia Abramovna Brayburg. Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών “Master of Arts in Education”.

Από το 1985 ζεί μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού αλλά και ως μουσικός παιδαγωγός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασκεί την ιδιότητα της σαν συγγραφέας.

Έχει συνεργαστεί με την Ελληνική δημοτική και ιδιωτική ραδιοφωνία, τόσο σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών όσο και σαν συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και εκπομπών λόγου.

Στίχοι της πάνω σε κλασσικά εικονογραφημένα παραμύθια κυκλοφορούν από τις “Εκδόσεις Άγκυρα”.

Δισκογραφία:
  • 1999 “Βιτρίνες” σε μουσική Νίκου Γράβαρη.
  • 1999 “Τα παραμύθια του Αλτ-Ιλύ και ένα Ξυπόλυτο Φεγγάρι” σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.
  • 2005 “Κυκλική αναπνοή” σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.
  • 2011 “Τα Ντριγκιντένια”, η “Μάγισσα του Να” και στίχους βασισμένους στο έργο του Ναζίμ Χικμέτ “Υπήρξε ή όχι ο Ιβάν Ιβάνοβιτς” που περιέχονται στο CD του Τάσου Καρακατσάνη “τρεις ενότητες θεατρικής μουσικής”.
  • 2013 «Ώρα επτάμιση Ελλάδος» σε μουσική και στίχους της Ειρήνης Χηράτου. (Μία έκδοση της Peter’s Gallery που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού και κυκλοφορεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www cdbaby.com)

Γρηγορέας Κώστας

Βιογραφικό
«Ο Κώστας Γρηγορέας είναι ένας από τους πιο προικισμένους Έλληνες κιθαριστές του καιρού μας. Σύγχρονος στην αντίληψή του για την κιθάρα και βαθιά καλλιεργημένος μουσικά…» Μάνος Χατζιδάκις, συνθέτης, “Το Τετράδιο για Κιθάρα”
«…Εξαιρετική τεχνική και ήχος…» Guitar magazine
«…Ως συνθέτη, τον Γρηγορέα χαρακτηρίζει αδιατάρακτη ισορροπία και συλλειτουργία οραματισμού και ευρηματικότητας […] Ως σολίστ, μας καθήλωσε με την ηχητική ευγένεια, την πλαστικότητα φράσεως και ρυθμού και έναν πλούτο λεπτότατων εκφραστικών αποχρώσεων…» Γιώργος Λεωτσάκος, Εξπρές
«…Μια λαμπρή εμφάνιση… ένας χαρισματικός κιθαριστής…» Classical Guitar magazine

Ο Κώστας Γρηγορέας είναι ένα από τα επιφανέστερα μέλη της Ελληνικής κιθαριστικής οικογένειας και μια ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της Ελληνικής μουσικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και έχει σπουδάσει κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και μουσική τεχνολογία. Ξεκίνησε την κιθάρα με τον μουσικοδιδάσκαλο Γιάννη Ανδρεόπουλο. Στη συνέχεια σπούδασε στην τάξη του κιθαριστή Δημήτρη Φάμπα στο Εθνικό Ωδείο και απεφοίτησε με “Αριστείο”. Θεωρητικά της μουσικής σπούδασε με τους Μιχάλη Βούρτση, Νικηφόρο Νευράκη και Πέτρο Τσιτσόπουλο (Πτυχίο Φούγκας). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου. Εκεί σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Royal Northern College of Music με τους Gordon Crosskey, John Williams και τον πιανίστα και μαέστρο Γιώργο Χατζηνίκο.

Αποφοιτώντας απέκτησε το Postgraduate Diploma του Πανεπιστημίου του Manchester. Οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν συναυλίες, σύνθεση, συνοδεία τραγουδιού, παραγωγές ηχογραφημάτων και διδασκαλία. Στις μακροχρόνιες συνεργασίες του ως σολίστ κλασικής κιθάρας σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις περιλαμβάνονται σημαντικότατοι Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιοί (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Λεοντής, Νότης Μαυρουδής, Μιχάλης Τραυλός, Λένα Πλάτωνος, Κυριάκος Τζωρτζινάκης κ.ά.), διακεκριμένοι τραγουδιστές (Σαβίνα Γιαννάτου, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μαρία Δημητριάδη, Νένα Βενετσάνου, Άννα Παρλαπάνου, Φλέρυ Νταντωνάκη, Λάκης Παππάς, Μαρίζα Κωχ, Χάρις Αλεξίου κ.ά.), καθώς και πάμπολλοι διαπρεπείς Έλληνες και ξένοι μουσικοί. Έχει δώσει πολλές συναυλίες και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική, στην Αφρική και στην Άπω Ανατολή.

Συνθέτης «με πλούσιο όραμα» (κατά τον κορυφαίο μουσικοκριτικό Γιώργο Λεωτσάκο), έχει καταθέσει έργο σημαντικό για το ρεπερτόριο της Ελληνικής οργανικής μουσικής, με έμφαση στο ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας, είτε ως σολιστικού οργάνου, είτε ως μέρους συνόλου. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του έχει ήδη παρουσιαστεί σε συναυλίες, σε δισκογραφία και στο διαδίκτυο, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος του έργου του έχει εκδοθεί, είτε σε έντυπη μορφή από τον οίκο Παπαγρηγορίου-Νάκας, είτε σε ηλεκτρονική μορφή από τον Ελβετικό οίκο Musicaneo και τον Γαλλικό Free-scores. To 2013, σε παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης, με ελεγχόμενη διαδικτυακή ψηφοφορία, που διοργάνωσε το Free-scores, βραβεύτηκε η σύνθεσή του “My Sky” για 2 κιθάρες.

Σημαντικότατη είναι η παρουσία του στη δισκογραφία ως συνθέτης, αλλά και ως σολίστ κλασικής κιθάρας, με δίσκους για σόλο κιθάρα, φωνή και κιθάρα και πάρα πολλές συμμετοχές σε έργα σύγχρονων συνθετών. Ως μουσικοπαιδαγωγός, διδάσκοντας μικρούς και μεγάλους μαθητές, έχει δημιουργήσει σχολή από διακεκριμένους κιθαριστές, οι περισσότεροι από τους οποίους κάνουν ήδη επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Διδάσκει και είναι έφορος της κιθάρας στα ωδεία Πυθαγόρειο και Πειραματικό Ψυχικού στην Αθήνα και Πολυρυθμία στην Πρέβεζα, όπου είναι και βασικός διοργανωτής των εκδηλώσεων «Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας».

Επίσης συμμετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής σε μουσικούς διαγωνισμούς διεθνούς κύρους και είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Μαζί με το Νότη Μαυρουδή εκδίδουν το “TaR – μουσικό διαδικτυακό περιοδικό με αφορμή την κιθάρα” ( www.tar.gr )

Επίσημη ιστοσελίδα: www.grigoreas.gr http://grigoreastar.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kostas.grigoreas https://twitter.com/kostasgrigoreas https://soundcloud.com/kostas_grigoreas-guitar
X