Δημήτρης Ζέρβας

 

 

http://www.pithagorio.gr/odeio/wp-content/uploads/2013/07/Zervas_Dimitris.png

Ο Δημήτρης Ζέρβας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3  Ιουνίου το 1986.
Η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε πριν 10 χρόνια.
Από τότε άρχισε μαθήματα πιάνου με τον Ελληνο-αυστριακό πιανίστα Γιάννη Χάλλεκερ.
Το 2011 έλαβε το δίπλωμα του πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί.
Κατά την διάρκεια των πιανιστικών σπουδών παρακολούθησε και μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών όπου έλαβε τα διπλώματα του ειδικού αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό άριστα υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Αλέξανδρου Διονάτου.
Πέραν των μουσικών σπουδών το 2009 ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στο οικονομικό τμήμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τον Νοέμβρη του 2011 έπειτα από ακροάσεις έγινε δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών για σολιστικό πιάνο στο Birmingham Conservatoire στην Αγγλία αποσπώντας υποτροφία.
Το 2014 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του με Distinction  με καθηγητή τον Βρετανό πιανίστα Simon Nicholls.
Παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου υπό τον Βρετανό τσεμπαλίστα Martin Perkins  και έπαιξε τσέμπαλο σε Early music Festival έργα Couperin και Rameau.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία συμμετείχε ενεργά στο Βritten’s chamber music festival of Birmingham Conservatoire, όπου ερμήνευσαν με το σύνολό του (πιάνο, βιόλα, alto) έργα των Frank Bridge, Vanghaum Williams, Charles Martin Loeffler.
Έδωσε παραστάσεις στο Symphony hall of Birmingham, στο Queen Elizabeth hall of London, Sutton Coldfield Town hall, Saint Martin Cathedral of Birmingham, Recital and Adrian Boult hall of Birmingham Conservatoire, Millenium Point of Birmingham City University, και στο Barber Institute of  Fine Arts.
Στην Ελλάδα έχει παίξει σε παραστάσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στην Εστία Νέας Σμύρνης, στο Indianapolis Cultural center  στην Πλάκα
Επίσης έχει συμμετάσχει ενεργά σε master classes με διάφορους soloists όπως  Andrei Gavrilov, Steven Osborne, Fabio Bidini, Julian Jacobson, Gergely Bogany, John Twaites, Alberto Portugheis, Victor Sangiorgio, Martin Jones, David Quigley.
Έχει ασχοληθεί με την πιανιστική διδασκαλία παραδίδοντας μαθήματα στο Junior Birmingham Conservatoire και στο Ωδείο Μαξ Χάλλεκερ.
Σαν συνοδός έχει συνeργαστεί με σοπράνο και τενόρους από το Οpera Department του Βirmingham Conservatoire και του Royal College of Music.
Έχει λάβει τρίτο Βραβείο στο Beryl Chempin Beethoven Competition for Pianists.