8ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Πόρος 2016

Πληροφορίες.

  • Ημερομηνία
    Αύγουστος 2016
http://www.pithagorio.gr/odeio/wp-content/uploads/2016/09/Poros.png
8η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου

Η 8η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου-Πόρος 2016 προσφέρεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.
Πραγματοποιήθηκε στον Πόρο, μαζί με το 8o Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου-Πόρος 2016, που οργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες, σπουδαστές της Ακαδημίας, να δείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους.
Σε αυτό το πλαίσιο και με την βοήθεια της εφόρου πιάνου του Πυθαγορείου Ωδείου, Αγάθης Λεϊμονή, συμμετείχαν φέτος δύο μαθητές μας.
Ο Daniel Marks πήρε μέρος, κάνοντας μαθήματα με τους καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημίας.
Στις 22-8 έλαβε μέρος και διακρίθηκε στο κονσέρτο για Λιλιπούτειους πιανίστες, ανάμεσα σε 11 παιδιά από 6 έως και 15 χρονών από όλο τον κόσμο (Κίνα, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία κλπ) στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πόρου.
Έχοντας διακριθεί, στις 24-8 πήρε μέρος επίσης στο Concerto Galla στο ανοιχτό Αμφιθέατρο Συγγρού, που συμμετείχαν παιδιά έως και σολίστες!
Ο Νικόλας Νέστορας έκανε και αυτός μαθήματα και πήρε μέρος στις 18-8 στο ρεσιτάλ Πανσελήνου, στον Αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα.
Στις 22/8/2016 διαγωνίστηκε παίρνοντας μέρος σε audition για ορχήστρα, (κονσέρτο Haydn Re+ καθώς και στο τριπλό κονσέρτο Mozart 1o πιάνο) σαν σολίστ με συνοδεία του Φ. Μαντζαρίδη.
Πέρασε την audition και στις 27/8/2016 συνέπραξε με τη Simfonietta Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γ. Αραβίδη, όπου έλαβε εξαιρετικές κριτικές!

Θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους , αλλά και να ευχαριστήσουμε την έφορο του πιάνου Αγάθη Λεϊμονή για την καθοδήγηση και την αμέριστη βοήθεια σε όλους!

Μπράβο σας!!!

Marks G. Daniel – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
Συμφωνία 11 J. S. Bach

Νέστορας Νικόλας – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
concert J. Haydn Re+ καθώς και στο τριπλό concert W. A. Mozart 1o πιάνο