• Bob Acri - Sleep Away
  • J.J. Johnson - Lil Darlin
Ειδική παρουσίαση για τα παιδιά & τους υπεύθυνους του νηπιαγωγείου  
Στην πολυετή πορεία μας παρουσιάσαμε & παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο, τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σ’ ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο πιο σύγχρονο κέντρο μουσικών σπουδών & πολιτιστικών συναντήσεων, το Πυθαγόρειο Ωδείο- Centre of Modern Music.
Σήμερα λοιπόν καλούμε εσάς προσωπικά, με το σχολείο σας, να παρακολουθήσετε αυτόν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα μιας & πλέον ώρας.
Η προσφορά αυτή είναι εντελώς δωρεάν.
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στους μικρούς μαθητές μια πρώτη συγκροτημένη άποψη για την μουσική, από τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια.
– Η παρουσίαση του προγράμματος στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ-Centre of Modern Music γίνεται μόνο πρωινές ώρες, μετά από επικοινωνία και σε συγκεκριμένο ραντεβού.
– Επίσης η παρουσίαση του προγράμματος μπορεί να γίνει και στον δικό σας χώρο, μετά από επικοινωνία με την κα Παπαδοπούλου Βίκυ 210 8143258 info@pithagorio.gr.
 


ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
Συστήματα Μουσικοκινητικής Ανάπτυξης
Μαζί με τη ΜΑΜΑ  
Ένα διαδραστικό μάθημα που συνδυάζει παιχνίδι, χορό και μουσική.
Το παιδί μαζί με τον γονέα και την υπόλοιπη ομάδα μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια εισάγουν το παιδί στον παραμυθένιο κόσμο της μουσικής.
Το μάθημα είναι απολαυστικό, εγγυάται μια χαρούμενη και παράλληλα δημιουργική ώρα για το παιδί αλλά και για τον γονέα.
Βασικός στόχος του μαθήματος είναι η κοινωνικοποίηση, η διδαχή του ομαδικού πνεύματος και φυσικά η ψυχαγωγία.
Ο γονέας έρχεται ακόμα πιο κοντά με το παιδί και με οδηγό τη φαντασία γίνονται εξερευνητές στο μαγικό κόσμο της μουσικής.
Θεατρικό παιχνίδι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ: Μια δράση, η οποία περιέχει αρχές θεατρικού παιχνιδιού και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους ή ενήλικες προσαρμοσμένη κάθε φορά, στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα των παιδιών. Ως βασικό στόχο, έχει την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, των συναισθημάτων τους, της δημιουργικής τους σκέψης, της παρατηρητικότητας τους, της ομαδικότητας του και της αντίληψής τους για τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο που τα περιβάλλει.
Τα μέσα για το σκοπό αυτό είναι το ζωντάνεμα μιας ιστορίας, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων και άλλες ομαδικές ή ατομικές δράσεις. Εργαλεία, μπορούν να αποτελέσουν, από ένα κείμενο ή παραμύθι, μέχρι μια ζωγραφιά, ένα μουσικό κομμάτι, μια φωτογραφία, ένα αντικείμενο ή οποιοδήποτε άλλο ερέθισμα, γόνιμο για δημιουργία.

ΘΕΑΤΡΟΧΡΩΜΑΤΑ: Μια θεατρική αναζήτηση με οδηγό το Χρώμα.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων και αφορά παιδιά, εφήβους ή ενήλικες. Βασίζεται και συνδυάζεται με τεχνικές θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικού δράματος και χρωματολογίας.
Είναι ευχάριστο και δημιουργικό σύστημα, που κινητοποιεί τα άτομα σε πολλαπλά επίπεδα. Τα ωθεί να ανακαλύψουν και να οξύνουν τη φαντασία τους, μέσα από την πολύχρωμη εμπειρία διαφορετικών παιχνιδιών – κίνηση, ήχος, λόγος, ιστορία, δραματοποίηση, σ’ ένα ταξίδι με οδηγό τα χρώματα!

Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης  
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Ένα διασκεδαστικό μάθημα για τους μικρούς μας φίλους που περιλαμβάνει μουσικοκινητικη αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, και παιδική χορωδία.
Μια σημαντική συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης που αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, το ομαδικό πνεύμα και τη μουσική αντίληψη κάθε παιδιού.
Η μουσικοκινητικη αγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική και μαθησιακή εισαγωγή στην εκπαίδευση της τέχνης της μουσικής. Χρησιμοποιώντας το σύστημα orff τα παιδιά εξοικειώνονται με τα κρούστα όργανα ανακαλύπτοντας την έννοια του ρυθμού και του ήχου, κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και επίσης μέσα από ενδιαφέρουσες ασκήσεις μαθαίνουν να συνδυάζουν την κίνηση, τη ρυθμική αγωγή και το τραγούδι.
Από την άλλη, το θεατρικό παιχνίδι μας γνωστοποιεί τα μυστικά της γλώσσας του σώματος απελευθερώνοντας το μυαλό και τη φαντασία. Μια ολοκληρωμένη προπαρασκευαστική έκφραση όλων των εμπειριών και των συναισθημάτων που βιώνει ένα παιδί. Σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, τρισδιάστατα παραμυθία και ιστορίες με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους.
Τη μουσικοκινητική και το θεατρικό παιχνίδι έρχεται και τα συναντά η παιδική χορωδία μέσω της οποίας το παιδί μαθαίνει να τραγουδά ορθά, γνωρίζει μεγάλους σύνθετες και στιχουργούς και στη συνέχεια ερμηνεύει τα έργα τους. Τραγούδια όπως ο παλιάτσος και το χάρτινο καράβι του Ν. Μαυρουδή, το καραβάκι του Μ. Θεοδωράκη αλλά και το έχω ένα μυστικό του Μ. Χατζιδάκι πλαισιώνουν το ρεπερτόριο της χορωδίας.
Στο σύνολο όλων αυτών έρχεται η ζωγραφική η οποία ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή και ηλεκτρονικών μέσων.
Παιδικό MUSICAL  
Χορός, τραγούδι αλλά και θέατρο σε ένα συναρπαστικό μάθημα.
Το παιδί μέσα από μεγάλα θεατρικά και μουσικά έργα μαθαίνει να συνδυάζει τη κίνηση με το τραγούδι.
Η ώρα του μαθήματος είναι πραγματικά διασκεδαστική και παράλληλα απολύτως ουσιαστική καθώς είναι μια διέξοδος από την πίεση της καθημερινότητας.
Πόσο χρήσιμο να μάθουν να αποστηθίζουν κείμενα-ρόλους με ευχάριστο τρόπο!
Χαρακτηριστικά musicals που θα διδαχθούν θα είναι: «Μελωδία της ευτυχίας», «Mary Poppins» και άλλα.
Τα παιδιά μέσα από το μάθημα του μουσικού θεάτρου θα εξελίξουν τις μουσικές και τις χορευτικές τους ικανότητες.
Θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να κοινωνικοποιούνται, ενισχύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Γνωριμία με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ  
Δείτε από κοντά και ακούστε σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα.
Παίξτε μαζί τους και απολαύστε τον ήχο τους.
 
Free trial button