• Bob Acri - Sleep Away
  • J.J. Johnson - Lil Darlin
Ειδική παρουσίαση για τα παιδιά & τους υπεύθυνους του σχολείου

Στην πολυετή πορεία μας παρουσιάσαμε & παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο (σεμινάριο-συναυλία), τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σ’ ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο πιο σύγχρονο κέντρο μουσικών σπουδών & πολιτιστικών συναντήσεων, το Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music.

Σήμερα λοιπόν καλούμε εσάς προσωπικά, με το σχολείο σας, να παρακολουθήσετε αυτόν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα μιας & πλέον ώρας, είτε στον χώρο μας, είτε στον δικό σας χώρο.

Η προσφορά αυτή είναι εντελώς δωρεάν.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στους μικρούς μαθητές μια πρώτη συγκροτημένη άποψη για την μουσική, από τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια.

– Η παρουσίαση του προγράμματος στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ-Centre of Modern Music γίνεται μόνο πρωινές ώρες, μετά από επικοινωνία και σε συγκεκριμένο ραντεβού.

– Επίσης η παρουσίαση του προγράμματος μπορεί να γίνει και στον δικό σας χώρο, μετά από επικοινωνία με την κα Παπαδοπούλου Βίκυ 210 8143258 info@pithagorio.gr.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Γνωριμία με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Δείτε από κοντά και ακούστε σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα.
Παίξτε μαζί τους και απολαύστε τον ήχο τους.

Εργαστήρια όλων των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Μπείτε στην “μπάντα” και αυτοσχεδιάστε με τους μουσικούς στο μουσικό κομμάτι που θέλετε.

make i-music

Το make i-music είναι ένα μουσικό εργαστήρι που έχει σκοπό να μας διδάξει το τρόπο με τον οποίο μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουμε τη δική μας μουσική, χωρίς απαραίτητα να έχουμε τις απαιτούμενες μουσικές ή τεχνολογικές γνώσεις, παρά μόνο το μεράκι να συνθέσουμε την δική μας μουσική με την βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα μέσω του ipad και του garageband σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα.

Ταχύρυθμα τμήματα Ενηλίκων

Αν το όνειρό σας είναι να μάθετε για να εκφράζεστε δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο σας & νομίζετε ότι αυτό είναι αδύνατο, σχεδιάστηκε μια νέα μέθοδο διδασκαλίας για ενήλικες που θέλουν να μάθουν να παίζουν γρήγορα, εύκολα & διασκεδαστικά γνωστά κομμάτια ελληνικού & ξένου ρεπερτορίου.

Μουσικοθεραπεία

Τι είναι η μουσικοθεραπεία;
Η δυνατότητα να εκτιμούμε και να ανταποκρινόμαστε στη μουσική είναι μια εγγενής ποιότητα της ανθρώπινης φύσης.
Κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται θετικά στη μουσική ανεξάρτητα από τις δυσκολίες του.
Η Μουσικοθεραπεία είναι η συστηματική θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί τη μουσική για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.
Χρησιμοποιώντας τη μουσική δημιουργικά επιτυγχάνεται αλληλεπίδραση και επικοινωνία.
Η ανταλλαγή μουσικών εμπειριών μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο αλλαγής και να οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη θεραπευτικών στόχων.
Η θεραπεία έρχεται ως αποτέλεσμα της μουσικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.
Η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και υπερήλικες με εύρος σωματικών, ψυχικών και διανοητικών αναγκών.
Απευθύνεται επίσης σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μιας δημιουργικής διαδικασίας αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης.

Μουσική Πληροφορική

Διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων ανώτερων & υποχρεωτικών βασισμένες στην γλώσσα προγραμματισμού C++, σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης & αυτοσχεδιασμού & σύνθεση μουσικής & ενορχήστρωσης.
Παραγωγή μουσικής για δισκογραφία & κινηματογράφο με δημιουργία films, κινουμένων σχεδίων σε συνδυασμό με μουσική.
Προγράμματα πολυμέσων (multimedia) για ηχοληψία με κονσόλες και αναπαραγωγή ηχητικών δεδομένων-ακουστική.
Στοιχεία ηχογράφησης – ηχοληψίας & μίξης ήχου.
Πρόσβαση στον κυβερνοχώρο και εκμάθηση εξοπλισμού & προγράμματος.
Τράπεζα επικοινωνίας & μουσικών πληροφοριών (internet) με drum machines, samplers, sound modules, synthesizers, keyboards guitar controllers & συσκευών εγγραφής & αναπαραγωγής ήχου.
Χειρισμός ηλεκτρονικών οργάνων με  χρήση των προγραμμάτων σε ζωντανές εκτελέσεις, εγγραφή έργων, δειγματοληψία ήχου, τεχνικές σύνθεσης ήχου & επεξεργασίας ήχων.
Προγράμματα εγγραφής μουσικών ακολουθιών & επεξεργασίας ήχων που συνδυάζουν εικόνες, κείμενο, μουσική & γραφικά και σελιδοποίηση εργασιών & βιβλίων μουσικών κειμένων.
Ηλεκτρονική επεξεργασία γραφής μουσικών κειμένων.
Ηλεκτρονική επεξεργασία γραφής οργάνου με ακρόαση έργων, θεμάτων αρμονίας, μελωδιών και γραφή & εκτύπωση μουσικών κειμένων.
Εισαγωγή στην ηλεκτρονική μουσική γραφή με διασυνδετικά M.I.D.I, χρήση προγραμμάτων ακουστικής εξάσκησης, επεξεργασία κειμένων, τεχνολογία CD ROM, μονάδες δίσκων & αποθηκευτικά μέσα και αρχές χειρισμού υπολογιστών.
Μουσική & πληροφορική.
Αλγοριθμική σύνθεση & μουσικός προγραμματισμός.
Επικοινωνία ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων.
Εισαγωγή στην ηλεκτρονική μουσική γραφή

 
Free trial button